Trnava musí istotu EKL potvrdiť v poslednom kole. DAC natiahol sériu bez prehry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava musí istotu EKL potvrdiť v poslednom kole. DAC natiahol sériu bez prehry

Gólová radosť jediného strelca Yapiho.
Gólová radosť jediného strelca Yapiho.TASR
Predposledné 9. kolo nadstavby Niké ligy uzavrelo krajské derby v MOL Aréne, kde domáci Dunajskostredčania privítali spartakovcov. Hostia by v prípade víťazstva nadobudli miestenku do predkola EKL, lenže zverenci Xisca Muňoza (43) nič také nedopustili a zvíťazili 1:0.

Dunajská Streda - Trnava 1:0

V dôležitom dueli o predkolo Konferenčnej ligy vypadol trénerovi Gašparíkovi Michal Ďuriš. Desaťgólový kanonier si odpykáva dvojtýždňový trest za červenú kartu, ktorú videl proti Ružomberku. Namiesto neho dostal priestor Jakub Paur.

Napriek dôležitosti stretu sa od úvodu hralo aktívne z jednej strany na druhú, len bez šancí. Keď to však nešlo kombinačne, v dvadsiatej minúte zobral zodpovednosť na seba Šulek a z diaľky preveril Popoviča, ktorému pomohlo brvno. Hral sa na oko síce zaujímavý futbal, ale strelecké pokusy absentovali. 

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Po zmene strán urobil tréner Muňoz dve zmeny. Jednou z nich bol Yapi, ktorý si v 52. minúta sprava narazil loptu s Dimunom, vbehol do boxu a halfvolejom nedal krížnou ranou k pravej žrdi Takáčovi žiadnu šancu - 1:0. Celú situáciu skúmal dlhšie systém VAR, ale o premiérový zásah v službách DAC legionár z Francúzska neprišiel.

Trnavčania sa snažili s výsledkom niečo urobiť, no chýbala im presnosť vo finálnej fáze. Tej sa dočkali v 89. minúte, keď sa Azango individuálne pohral s obrancami v šestnástke, zľava poslal loptu na zadnú žrď, kde pred prázdnou bránou zlyhal Paur. Stretnutie sa dohralo a hráči DAC vyhrali najtesnejším rozdielom. 

Situácia v tabuľke je pred posledným kolom zaujímavá.
Situácia v tabuľke je pred posledným kolom zaujímavá.Flashscore

Zároveň si udržali prvé čisté konto od 5. novembra 2022 proti Trnave. Dunajská Streda neprehrala pred zrakmi svojich fanúšikov už dvanásť stretov (8-4-0). Bez rozdielu dejiska osem (5-3-0). Červeno-čierni klesli na štvrtú priečku, no ak zabodujú naplno v poslednom kole s Podbrezovou, vybojujú si predkolo Konferenčnej ligy.