Hamilton pomáha upiecť prestup Neweyho do Ferrari. Bol by skvelým prínosom, vraví Brit

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hamilton pomáha upiecť prestup Neweyho do Ferrari. Bol by skvelým prínosom, vraví Brit

Hamilton po závere sezóny zamieri do Ferrari.
Hamilton po závere sezóny zamieri do Ferrari.AFP
Lewis Hamilton (39) pridal olej do ohňa dohadov o budúcnosti odchádzajúceho dizajnéra monopostov Red Bullu Adriana Neweyho (65). Britský pretekár uviedol, že jeho skúsený krajan by bol úžasnou posilou pre tím Ferrari. Práve za túto taliansku stajňu bude sedemnásobný majster sveta pretekať od roku 2025.

Red Bull potvrdil blížiaci sa odchod Neweyho po 19 rokoch pôsobenia v tíme. Médiá informovali, že Ferrari by bolo jedným z favoritov na získanie známeho konštruktéra, ktorý je považovaný za najlepšieho v histórii tohto športu.

Hamilton, ktorý po konci aktuálnej sezóny prestúpi z Mercedesu do Ferrari, povedal novinárom pred Veľkou cenou Miami, že by rád videl Neweyho vo Ferrari: "Adrian má skvelú históriu, počas svojej kariéry odviedol úžasnú robotu pri spolupráci s tímami a vedomosťami, ktoré má. Myslím si, že by bol skvelým prínosom."

Brit odmietol diskutovať o tom, či bola vyhliadka na tento prestup do Scuderie aj súčasťou rokovaní o jeho vlastnej zmluve. Povedal však, že by bol nadšený z osobnej spolupráce s krajanom: "Ak by som mal urobiť zoznam ľudí, s ktorými by som rád spolupracoval, bol by na prvom mieste."

Hamilton sa ohradil proti myšlienke, že by Neweyho odchod viedol k náhlemu úpadku Red Bullu: "Pretekať proti tímu, ktorého bol roky silnou súčasťou, by bolo obrovskou výzvou, ale myslím, že si musíme uvedomiť, že v pozadí je veľa ľudí. Nie je to jeden človek, je to celý tím, ktorý robí svoju prácu."

Red Bull získal s autami navrhnutými Neweym doteraz šesť titulov konštruktérov a sedem titulov jazdcov, ktoré si rozdelili Sebastian Vettel a Max Verstappen. V roku 2024 je tento tím na najlepšej ceste zopakovať double, holandský jazdec je totiž dominantnou silou v tomto športe. Newey, ktorý by sa mal zúčastniť na víkendových pretekoch v Miami, počas svojej dlhej kariéry spolupracoval aj s víťaznými tímami Williams a McLaren.