Zdravotné komplikácie Woodsa, podstúpil ďalšiu operáciu nohy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zdravotné komplikácie Woodsa, podstúpil ďalšiu operáciu nohy

Tiger Woods na februárovom turnaji Genesis Invitational.
Tiger Woods na februárovom turnaji Genesis Invitational. Profimedia
Desať dní po odstúpení z turnaja Masters podstúpil hviezdny golfista Tiger Woods (47) operáciu členka, ktorý si vážne poranil pri autonehode pred dvoma rokmi. Lekári sa týmto zákrokom snažia zmierniť Woodsovu artritídu. Pätnásťnásobný víťaz major turnajov to oznámil v stredu na Twitteri.

Tiger Woods zatiaľ neuviedol plán svojho návratu, ale zákrok vykonaný v New Yorku označil za úspešný. Začiatkom tohto mesiaca Woods odstúpil z turnaja US Masters v Auguste. Podľa organizátorov slávneho podujatia päťnásobný šampión oficiálne skončil pre zranenie. Woods, ktorý trpel bolesťami nohy, zahral v prvom kole turnaja 74 rán, čo bolo jeho najhoršie úvodné kolo na US Masters za posledných 18 rokov.

Američan odohral od vážnej autonehody pri Los Angeles vo februári 2021 len päť turnajov. V poslednom čase niekoľkokrát zdôraznil, že chce hrať len na štyroch Major podujatiach a dvoch alebo troch ďalších turnajoch ročne. Pred účasťou v americkej Auguste bol jeho jediným štartom za posledných sedem mesiacov februárový turnaj PGA v Los Angeles. Skončil na 45. mieste.

V Auguste tento mesiac priznal, že vždy, keď hrá Masters, premýšľa, či to nie je jeho posledná účasť. "Neviem, koľko ešte budem môcť hrať," povedal a dodal, že sa cíti veľmi vďačný za to, že má stále pravú nohu. "Bolo to ťažké a vždy bude. Schopnosti a výdrž mojej nohy už nikdy nebudú rovnaké. Preto sa nemôžem pripravovať a hrať toľko turnajov, koľko by som chcel," povedala bývalá svetová jednotka. "Je to však moja budúcnosť a som s tým zmierený," dodal.