Woods prešiel na turnaji Masters cutom. Poradie vedie Koepka, druhý je Rahm

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Woods prešiel na turnaji Masters cutom. Poradie vedie Koepka, druhý je Rahm

Legendárny golfista ide na turnaji ďalej.
Legendárny golfista ide na turnaji ďalej.Profimedia
Americký golfista Brooks Koepka (32) vedie po druhom kole turnaja Masters v Auguste. Po skončení piatkového programu, ktorý narušili búrky a popadané stromy, má 132 úderov a pri skóre -12 náskok dvoch rán pred Španielom Jonom Rahmom (28), s ktorým sa delil o vedenie po prvom dni.

Tretí zo skupiny predchádzajúcich lídrov, Viktor Hovland z Nórska, je teraz na štvrtom mieste s Američanom Collinom Morikawom so skóre -6. Na tretie miesto v polovici slávneho turnaja sa prekvapujúco posunul Sam Bennett z USA (-8), ktorý je najvyššie postaveným amatérom od roku 1956.

Američan Fred Couples sa prebojoval do finálových kôl a vo veku 63 rokov a 184 dní sa stal najstarším hráčom, ktorému sa to kedy na Masters podarilo. Prekonal tak Bernharda Langera, ktorý mal v roku 2020 63 rokov a 80 dní; nemecký golfista tento rok cutom neprešiel. Couples, ktorý štartuje po 38. raz, si zahrá celý turnaj prvýkrát po piatich rokoch.

Pokračovať bude aj ďalší bývalý najlepší hráč sveta Tiger Woods. Štyridsaťsedemročný hráč je vo finálových kolách Masters už po 23. raz za sebou, čím vyrovnal najlepšie výsledky Couplesa a Garyho Playera. Woods trafil presne cut so 147 ranami (+3) a je na 49. mieste, pričom Couples je o dve rany a deväť pozícií lepší.