Búrka a popadané stromy. Druhé kolo Masters narušilo počasie, vedie Koepka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Búrka a popadané stromy. Druhé kolo Masters narušilo počasie, vedie Koepka

Premočený green predstavoval pre golfistov výzvu.
Premočený green predstavoval pre golfistov výzvu.Profimedia
Druhé kolo golfového turnaja Masters v Auguste ovplyvnilo počasie. Tridsaťdeväť hráčov bude dohrávať v sobotu. V priebežnom vedení sa osamostatnil Američan Brooks Koepka (32) s 12 ranami pod par, naopak o cut bude bojovať päťnásobný držiteľ zlatého saka Tiger Woods (47) a minimálnu nádej na postup má ďalšia bývalá svetová jednotka Rory McIlroy (33).

Počasie bolo tentokrát nevyspytateľné. Niektorým divákom sa na poslednú chvíľu podarilo uniknúť pred padajúcimi borovicami. "Stromy nikoho nezranili. Bezpečnosť a zdravie všetkých návštevníkov Masters sú hlavnými prioritami klubu, preto budeme počasie naďalej pozorne sledovať," uviedli organizátori vo vyhlásení. Na dnešný deň stanovili začiatok o 14.00.

Koepka je jedným zo 17 účastníkov konkurenčnej série LIV Golf. Americký golfista potreboval v piatok po úvodnom výsledku 65 o dve rany viac. Španiel Jon Rahm je zatiaľ druhý so skóre -9, ale dnes ešte odohrá deväť jamiek. Na treťom mieste je nečakane domáci amatér Sam Bennett (-8).

"Hral som veľmi solídne. Veľa som toho nepokazil," pochvaľoval si Koepka, ktorý doteraz vyhral štyri major turnaje a v roku 2019 bol v Auguste na delenom druhom mieste, čo je jeho najlepšie umiestnenie. Obhajca titulu Scottie Scheffler druhé kolo pokazil, zahral ho na +3 a celkovo je jednu ranu pod par.

Woods, ktorý sa vlani na Masters vrátil ku golfu po vážnej autonehode, pri ktorej takmer prišiel o nohu, odohral úvodné kolo v bolestiach s dvomi údermi nad par a druhé kolo ešte nehral. Zatiaľ je na pokraji cutu.

McIloroy je na druhej strane o tri rany nižšie. Skúsený golfista zo Severného Írska zahral 77 úderov nad par a s najväčšou pravdepodobnosťou nepostúpi do víkendových kôl.