Golfový Masters má po prvom kole troch lídrov, o vedenie sa delia Hovland, Rahm a Koepka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Golfový Masters má po prvom kole troch lídrov, o vedenie sa delia Hovland, Rahm a Koepka

Woodsovi vstup do turnaja vôbec nevyšiel.
Woodsovi vstup do turnaja vôbec nevyšiel.Profimedia
Nór Viktor Hovland (25), Španiel Jon Rahm (28) a Američan Brooks Koepka (32) sa po prvom kole delia o vedenie na golfovom Masters. Green v Auguste obišli na 65 rán, sedem pod par. Nevydarený vstup do turnaja má za sebou Tiger Woods (47), ktorý zahral dve rany nad par a v druhom kole bude musieť zabojovať, aby prešiel cutom.

Vedúce trio má po úvodnom dni náskok dvoch rán pred dvojicou Cameron Young-Jason Day. Na delenom šiestom mieste figuruje s bilanciou 68 rán sedmička golfistov vrátane obhajcu titulu a svetovej jednotky Scottieho Schefflera.

Woods, ktorý sa minulý rok na Masters vrátil ku golfu po vážnej autonehode, pri ktorej takmer prišiel o nohu, zápasil na ihrisku s bolesťami v pravej končatine. "Mal som pocit, že loptičku odpaľujem dobre. Ale jednoducho som neurobil dosť pre to, aby som ju dostal blízko k jamke. Dnes bol ten správny čas zahrať kolo pod par a mne sa to nepodarilo," uviedol päťnásobný víťaz Masters, ktorého na ihrisku opäť sledovali tisíce fanúšikov.

V prvom kole odstúpil zo súťaže zo zdravotných dôvodov Američan Kevin Na, osemnásty z hráčov LIV Golfu, štart ktorých v Auguste vyvolal pred turnajom mierne napätie. Jeden z favoritov, Will Zalatoris, ktorý vlani skončil druhý na US Open a PGA Championship, sa odhlásil pre chorobu.